Alla har nog hört talas Vasaloppet där tusentals människor åker 90 km på skidor mellan Sälen och Mora, men inte lika många har hört talas om

Cykelvasan där tusentals människor cyklar samma sträcka. Även om Cykelvasan som startade först 2009 inte har lika många år på nacken som Vasaloppet så drar drar den omkring 13000 deltagare. Med tanke på omfattningen så är Cykelvasan inte helt oväntat Sveriges största mountainbikelopp som lockar både stora och små. Förutom huvudloppet Cykelvasan 90 så finns det nämligen en rad andra varianter som är anpassade för olika målgrupper för både tävlande och motionscyklister.

På tävlingssidan finns förutom huvudloppet Cykelvasan 90 också Ungdomscykelvasan och Cykelvasasprinten. Och för motionärerna finns samma sträcka som Cykelvasan 90, och en rad kortare lopp för den som inte orkar hela 90 km på cykel, nämligen Cykelvasan 45, Cykelvasan 30, Cykelvasan Öppet Spår och Barnens Vasalopp cykel.

Det finns alltså en rad olika alternativ beroende på hur långt man vill cykla. Så varför inte berätta för dina nära och kära, vänner och bekanta att du ska åka Vasaloppet mitt i sommaren och bli en av de 13000 personerna som Cyklar i Vasas fotspår.