Har du under lång tid drömt om att åka runt mellan franska vingårdar och smaka på fantastiska viner och ostar, mellan varven av att uppleva såväl de franska kulturen som de franska landskapen. Men visst är det tråkigt att vara den som måste köra mellan vingårdarna, utan att kunna smaka på den stolta vintraditionen som Frankrike har att erbjuda? Tänk om det fanns ett sätt att komma runt detta intrikata problem.

Som så ofta annars så är lösningen enkel. Att cykelsemestra genom Frankrike innebär inte bara att du och ditt resesällskap får mer tid att njuta av de vackra landskapen och de små byarna längst vägen. Det innebär också att du med gott samvete kan smaka på de goda vinerna längs vägen, så länge du håller dig på en nivå så att du fortfarande kan manövrera cykeln på ett säkert sätt.

Idag finns ett stort utbud av färdiga cykelresor i Frankrike med olika teman och sevärdheter. För den som är lite mer äventyrligt lagd och älskar frihet mer än färdiga paketresor finns det dock givetvis inga hinder för att åka ut på egen hand. Allt du behöver är en cykel, en smidig packning, en karta och kanske en kompass samt ett öppet och äventyrligt sinne som utan undantag leder dig in på de bästa vägarna och stigarna. Om du nu ska ut på egen hand skadar det dock inte att göra en ordentlig research först så att du vet vart du ska, vilka vägar du ska åka och vilka vägar som du inte ska åka. Men allt det där löser sig snabbt när man väl har bestämt sig, och google finns inte bara där hemma. Det finns också på cykelturen i det härliga Frankrike.