Vilken är egentligen världens dyraste cykel? Det finns såklart ingen offentlig statistik över det, men frågan är om den äran inte går till den cykel som kallas för Trek Butterfly Madone. Det verkar i vilket fall troligt när du tar i beaktande att den såldes för 500 000 dollar på auktion. Det är såklart otroligt dyrt, även om du bär i åtanke att en Madone-cykel i normala fall kostar åtminstone 3000 dollar.

Nu har du kanske inte världens dyraste cykel, men nog kan det vara bra att kunna transportera den på ett säkert sätt med bilen? Worksystem tillverkar bilinredning för företagare som går att anpassa till olika förutsättningar. Systemen är flexibla och går att anpassa för olika verktyg, och, inte minst, om du vill kunna ha med en cykel.

Så vad är det som gör Trek Butterfly Madone så speciell? Skälet till den höga prislappen är nog först och främst att cykeln designats av konstnären Damien Hirst. Han har ju slagit rekord för dyr konst ett antal gånger. Ett andra skäl till att cykeln såldes för en prislapp som du skulle kunna få en lyxig sportbil för är förmodligen att auktionen där den såldes hölls till förmån för Lance Armstrong Foundation. En stiftelse som samlar in pengar för cancerforskning. Inte för att cykeln i sig inte är vacker. Många kallade den dock för barbarisk. Cykelns ram pryds nämligen till stora delar av riktiga fjärilsvingar