Det är lätt att bara lägga blicken på Europa när det gäller en cykelsemester, men faktum är att det finns mycket på andra sidan Atlanten att uppleva från cykel. De

som har varit på någon cykelsemester i Sverige, eller rent av har hunnit med någon nere i Europa kan helt klart vidga sina vyer. Givetvis finns det många bra städer att semestra på här eller nere på kontinenten, men spänningen med att ge sig iväg på landsvägarna i Nordamerika är stor.

USA är givetvis mest känt för att göra en road trip, men att besöka landet till cykel är minst lika bra, om inte bättre. För den som inte har hunnit ta körkort kan en semester till cykel vara ett bra alternativ och att hitta bra pris på handledarutbildning, körlektioner och teorilektioner är bra för att få mer över till semesterkassan.

Kanadas vackra natur

I Alberta, Kanada ligger nationalparken Banff med ungefär 400 kilometer av bra cykelspår. Naturen i nationalparken har mycket att erbjuda och allt från att beskåda vackra utsikter från bergstopparna till att se glaciärer eller kristallklara sjöar finns här. Det här är verkligen en plats för den som vill upptäcka naturen på nära håll från cykel. Ett extra plus är att det är smidigt att få hjälp om något händer cykeln eftersom det finns många cykelbutiker i staden bredvid nationalparken. Personer som inte vill tälta kan välja att hyra in sig i en stuga eller på något av hotellen. Det är lätt att hitta intressanta personer att prata med längs vägen eftersom det är ett välbesökt resmål med besökare från världens alla hörn.

Cykelsemester i lönnsirapens rike

Den som vill upptäcka en lokal cykelklubbs fina slingor i Vermont, Burlington kommer att få en trevlig upplevelse på semestern. Här finns det inte bara lönnsirap utan ute på landsbygden finns det många olika ostar som tillverkas i området och gamla anrika slott att besöka. Det som området ändå är känt för är sin lönnsirap som går att testa under en paus på något av alla de ställen som serverar pannkakor. Området är välbesökt och här går det att träffa många likasinnade under några dagar till cykel. Även om det är många besökare finns det alltid någon liten väg att ta där det går att cykla lite mer avskilt.

Amerikanska södern levererar

Den som inte har möjlighet att åka mitt i sommaren kan passa på att upptäcka den amerikanska södern. Området är inte känt för sin cykling, men här finns många fina cykelleder att upptäcka. Värmen är det som håller många borta, men genom att inte resa hit under den varmaste perioden är det helt klart ett bra resmål. Det bästa med att cykla genom söderns läckra landskap på någon av de cykelleder som finns i Charleston, South Carolina, är att det finns mycket kultur och mat att upptäcka.