Vill du slå två flugor i en smäll och förbättra dina anställdas sätt att färdas till och från företaget? I så fall kan du göra det genom att köpa in cyklar till företaget. Med cykel som transportmedel får anställda lite välbehövlig motion och förbättrad hälsa samtidigt som naturen skonas från fossila bränslen. Ta hjälp av ett företagslån för att kunna genomföra investeringen.

Investera i cyklar till företaget

Som företagare kan du göra en hel del för att förbättra dina anställdas hälsa. Att investera i cyklar till företaget är ett mycket bra komplement till företagsbilar. Även om bilar många gånger är nödvändiga, kan det ändå vara fördelaktigt att se till att möjligheten att cykla finns. Då kan de som inte ska färdas så långa sträckor och/eller föredrar att röra lite på sig, ta cykeln istället för bilen. Under vår och sommar brukar många vilja ta cykeln för att få lite välbehövlig frisk luft.

När du ska köpa in något till företaget, oavsett om det gäller cyklar, bilar, inventarier eller andra investeringar, gör du bäst i att ta hjälp av ett företagslån. Men jämför företagslån först innan du ansöker om ett, så att du får det bästa lånet med de bästa villkoren för just dig. Då slipper du som företagare gå in med eget kapital, vilket är mycket riskfyllt. Dessutom bidrar ett välskött företagslån till att förbättra företagets kreditvärdighet så att du kan ta ett större företagslån i framtiden om det skulle behövas.

Varför cykel är så bra

Det finns oerhört många fördelar med en cykel. Den är inte bara tyst och behändig, den kräver dessutom mänsklig energi för att kunna framföras. När mänsklig energi förbrukas är det kalorierna som går åt, vilket många människor har alltför många av. Att förbruka kalorier bidrar till en bättre, friskare och starkare kropp som kan prestera bättre under arbetstid. Dessutom är cykeln ett bra alternativ om man vill undvika att göra ett allt för stort klimatavtryck. Cykeln är därför optimal i städer där det är mycket bilar och avgaser. Med andra ord är cykeln det optimala transportmedlet för den som behöver ta sig till och från ett företag i stan.