Att träna genom att cykla långdistans har blivit mycket populärt de senaste åren. Det finns i dag många olika tävlingar runt om i Sverige med olika typer av

tävlingar, såväl kort som lång distans. Det finns även tävlingar och lopp där man cyklar i terräng eller landsväg – eller både och! Att cykla terräng är dock inte samma sak som att cykla mountainbike eller dylikt, vilket är en sport som mer handlar om att cykla och göra trick. Här är några tips för dig som är intresserad av att börja träna cykling.

Att träna cykling är en bra motionsmetod och gör därutöver att man kommer ut och får frisk luft. När man ska börja att cykla är det viktigt att ha en mycket bra cykel. Att värdera en ny cykel är som att värdera bil, eller en moped. Att köpa en riktigt bra träningscykel eller tävlingscykel kan nämligen kosta upp emot 20 000 kronor. En racercykel kan såklart hittas billigare, och en ny kan kosta runt 7 000 kronor. Däremot är det möjligt att hitta mycket bra cyklar som säljs begagnade. Detta är en väldigt bra idé för den som vill prova på att cykla för motion eller för tävling.

För den som vill börja träna cykling finns det flera olika tidningar, bloggar och hemsidor som ger mycket bra tips och träningsmotioner. Till exempel är tidningen Cyclingplus, eller Bicycle populära. Dessa tidningar skriver artiklar som inspirerar och motiverar, såväl som undersöker och tipsar om ny utrustning för cyklister.

Såklart är det bra att även titta på annan utrustning än endast cykeln för den som är intresserad av att börja cykla. Det är viktigt att använda en bra hjälm, som ska skydda mot fall eller krockar. En bra hjälm kan göra stor skillnad om en cyklist råkar i en olycka. Det är därför viktigt att inte snåla när en köper sin hjälm. Utöver inköp av hjälm behöver du ofta även köpa ett bra lås för din cykel. Eftersom en cykel är en sådan investering krävs det ofta ett bra lås för att cykels försäkring ska gälla. Utöver dessa ting kan det även vara värt att investera i ett par bra träningsbyxor och andra kläder så att man kan orka ta sig ut i vind, regn såväl som solsken.

För den som börjar att träna cykel är ett annat sätt att motivera sig att skriva upp sig på en anmälan för en tävling. På detta sätt är man motiverad och mer sugen på att träna ordentligt och komma i form inför sin tävling. Ett annat

alternativ att även börja cykla i ett lag. Genom att vara cyklist som är del av ett lag kan man få motivation och pepp från sina lagkamrater, vilket är guld när tröttheten närmar sig och svetten lackar.