Cykelskor som klickar fast

När man tittar på utrustningen till cyklister så finns det mycket att välja bland. Bara cyklar finns att hitta i alla prisklasser från ett par hundralappar till tiotusentals kronor. review-chrome-truk-pro7-largeOavsett vilken cykel man har så kan man alltid lägga till en hel del extra utrustning såsom lampor, en ny sadel med mera.

Cyklister som har utövat cykling lite längre och som specifikt söker träningscyklar lägger ofta stort fokus på sina cykelskor. Även om vissa cyklar med vanliga skor så finns där speciellt anpassade skor för cykling. Den största skillnaden mellan dessa och andra skor är att de går att fästa i pedalerna, eller klicka fast. Detta eftersom cyklisterna ska kunna lyfta med den ena foten samtidigt som man trampar ner med den andra och på så sätt trampa i jämn takt konstant med båda fötterna.

Det finns ett antal olika sätt att klicka fast, ofta går det dessutom av välja hur hårt skon ska sitta fast – detta så att de som är nybörjare enkelt kan ta loss benet om de känner behovet. För barn och de som vill lära sig cykla med skorna fastklickade finns också alternativet att ha en vanlig pedal med något som ser ut som en halv korg på ena sidan. Där kan man föra in foten och trampa på samma sätt som om de suttit fast. De som vill kunna använda cykeln med vanliga skor kan också använda denna lösningen annars finns det pedaler som man kan klicka fast i på en sida och som ser ut som vanliga pedaler på den andra sidan.

För att cykelskorna ska kunna klickas fast behövs något under skorna som kan klicka fast mot pedalen. Detta ser ofta ut som en liten kloss långt fram på foten. Denna kloss är det som gör att cyklister ofta går konstigt i skorna de cyklar i.