Åk på cykelsemester

Många väljer att åka på cykelsemestrar. Beroende på vem det är som åker så ser semestrarna väldigt olika ut. Vissa väljer att cykla i väg med all packning på ryggen eller i cykel vScreen-Shot-2014-07-07-at-16.22.58äskor, medan andra fäster cyklarna bak på bilen och kör dit det vill cykla, eller helt enkelt bara vill ha valmöjligheten att cykla under den vanliga semestern. Andra väljer att åka i väg med cykeln (eller hyra på plats) och planerar en hel semester runt hur och var de vill cykla. Det finns många olika val om man vill ha en cykelsemester. Det gäller bara att kolla upp hur man ska frakta cykeln, inte alla har krok på bilen, eller var man kan hyra en cykel som passar syftet med semestern i närheten av sin destination.

Runt om i landet finns en mängd olika cykelklubbar. Genom dessa brukar man även kunna boka cykelsemestrar. På dessa semestrarna åker man oftast ut med en stor grupp till ett ställe som är optimalt för att kunna spendera en hel semester på cykeln.

När man väljer att åka bort för att cykla får man fördelen att kunna välja en destination efter vädret. Under hösten och vintern är det kanske inte så trevligt att cykla hemma i Sverige och då kan man istället välja att åka till ett land med både varmare och torrare klimat. I flera av länderna i södra Europa är cykling en eldigt stor sport. Till exempel i Frankrike går varje år det berömda Tour de France-loppet. Ofta finns dessutom mindre lokala tävlingar i södra Europa som är öppna för alla att delta i för en viss startavgift. Varför inte planera semestern efter dessa tävlingar och prova på att cykla i flera olika länder under samma sommar? Där finns även cykel tävlingar som går över gränserna mellan olika länder.